Deutsch | Italiano | Français | English | Español | Português | Srpsko-hrvatski/Bosanski | Shqip | தமிழ் | Türkçe | العربية

A keni borxhe?

Borxhet bëhen për ju një problem nga ku lindin shumë pyetje.
Urs Siegenthaler
Urs Siegenthaler

Për fat të keq, shumë sanues të shtrenjtë ju ofrojnë këshilla të dobëta. Prandaj ne ju rekomandojmë që të konsultoheni me një këshillimore të borxheve, që është anëtare e Shoqatës për këshillim të borxheve në Zvicër. Këshillimoret e tilla ofrojnë këshillime falas ose shumë lirë. Atje do të këshilloheni nga ekspertë:

- për mundësitë tuaja në trajtimin e borxhit
- mbi ligjshmërinë e të drejtave të kreditorit, shënimeve në regjistrin e borxheve
- në lidhje me kreditorët, zyrën e borxhit dhe zyrën e mbledhjes së borxheve
- në kursimet dhe pretendimet financiare (të tilla si, ndihma sociale, sigurimet për përfitime shëndetësore dhe sociale, etj)
- tek organizimi i financave

Për borxhe të vogla, ju gjithashtu mund të këshilloheni edhe tek ndonjë qendër për këshillime sociale dhe buxhetore.

Qendrat e përshatshme i gjeni në: